sitemap archive

Викинь візуальний редактор! Є ж плагін Post Preview від Dimox’a

в категорії wordpress фішки

теґи :

Як мене дістав візуальний редактор TinyMCE, що включений в WordPress по-замовчуванню. Я не спорю, для чайників краще писати пости в візуальних редакторах, але мене просто бісить та кількість надлишкового коду, що формують візуальні редактори і те, що вони інколи такі „коники“ викидають в коді, що диву даєшься, як він міг до такого додуматись, особливо, коли пробуєш в ньому робити табличні дані з малюнками та списками всередині.

В черговий раз, коли візуальний редактор вибрикнувся, я написав в твіттер: «Ну чого, ніхто, до сих пір, не зробив плагіну, який би вимкнув візуальний редактор і замість нього втиснути попередній перегляд поста?». І вже вкотре, спрацювала «сила твіттера» — на мій твіт відгукнувся Dimox — наворочений верстальщик, майстер css'у. Ми обговорили деталі і він сказав, що залюбки зробить цей плагін на Jquery. Сказано — зроблено! Через тиждень він мені прислав першу версію плагіну — з тих пір я викинув візуальний редактор.

А сьогодні Dimox написав про цей плагін в пості: WordPress-плагин “Предпросмотр поста в админке” на jQuery
Якщо вам теж не байдуже, що твориться в вашому коді, або ви євангеліст-маньяк w3c стандартів, який ніколи не признавав візуальних редакторів, то вам цей плагін теж прийдеться до душі:

Скачати Jquery Post Preview Скачати плагін jQuery Post Preview

Встановлення плагіну:

  • Зкопіювати папку jquery-post-preview в папку с плагінами: /wp-content/plugins/.
  • Активувати плагін в адмінці WordPress
  • Вимкнути візуальний редактор в налаштуваннях профілю користувача.

Ось і все! Тепер вся сила HTML та CSS в ваших руках і ніхто вам не зіпсує ідеально форматований код. А якщо вам не вистачає якихось кнопок, що були в візуальному редакторі то їх легко можна додати завдяки плагіну addquicktags:

Скачати AddQuickTags Скачати плагін AddQuickTags

Я за допомогою цього плагіну додав кнопки для H3 та img (малюнка стрілочки завантаження).
Ось так із, мимоходом, кинутої репліки в твіттер, на світ появився новий корисний плагін для WordPress'у. Спасибі Dimox ;)

p.s. А ще я намалював кнопочки для GoogleReader та Яндекс.Лєнти (он там в сайдбарі, наверху видно). Як вони вам?

Post to Twitter

27 коментарівrss-comments

]]>Юрко Червоний]]> 12 Квітня 2009 21:26

Прикольна річ, швидко працює, а плаґін для дод. теґів також дуже сподобався через те, що можна створювати свої власні теґи, яких немає.

 
]]>ELECTRIC]]> 13 Квітня 2009 08:39

о, нарешті :) давно хотів змінити але ж лінь і відстороненість від вебпрограмування робили своє. Так дістав вже той стандартний редактор, що капєц..але знаю ще більш кончєніший редактор – це візуальний редактор в блоггері (blogspot.com) – там приколи конкретні.

]]>lilumi]]> 13 Квітня 2009 09:46

я на блогспоті лише кілька разів пробував щось писати, теж задовбався з їхнім редактором, так і облишив той сервіс, хоча в нього є перевага — це єдиний відкритий блоговий сервіс в якому можна додавати javascript і css

 
 
]]>virua]]> 13 Квітня 2009 09:45

Візуальний редактор – це супер. Тут лише недалекоглядна людина з цим сперечатиметься. Особливо для “чайників” (вибачте за це слово, воно трохи некоректне… для початківців). Але переформатування коду інколи виводить з себе. Хочеться виключити нафіг це “досягнення людства”… Особливо коли намагаєшся опублікувати на блозі фрагменти коду (html, css, php, javascript) зі своїм форматуванням. Все… Як тільки знайду вільну хвилинку, попробую даний плагін в дії.

]]>lilumi]]> 13 Квітня 2009 09:50

щось я не зрозумів твоєї позиції, то в перших двох реченнях ти хвалиш візуальний редактор, а в решті висловлюєш бажання щоб його виключити нафіг.
То яка твоя остаточна позиція?

 
]]>Юрко Червоний]]> 13 Квітня 2009 09:56

так-так! Іноді копіюєш якийсь код і вставляєш його, а візред так його перефігачить, що іноді дизайн блоґу розпливається через незакритий

 
 
]]>virua]]> 13 Квітня 2009 10:03

Чому? Мені видається все логічно в моєму коментарі. Позиція така. Я не проти візуального редактора, як такого. Це файна штука. Але (після трохи більше одного року використання ВордПресу і його візуального редактора) бачу причини, чому варто спробувати jQuery Post Preview + AddQuickTags. Отже, як тільки знайду вільну хвилинку, попробую даний плагін в дії.

 
]]>virua]]> 13 Квітня 2009 10:16

2lilumi: То яка твоя остаточна позиція?

Мій попередній коментар по цьому питанню щось зжерло. Не знаю. Я спробував додати, а комент відсутній. Тому строчу ще одну відповідь.

Я не проти візуального редактора і він часто виручає. І якщо писати публікації треба швидко і не надто “продвинутому” в HTML/CSS чуваку, то я за візуальний редактор. Все-таки Вордом користувались всі і кнопки натиснути зможуть. Але мені зрозуміло до чого ця розмова. Маю на увазі думки типу “Викинь візуальний редактор!”. Бо стикався з даними проблемами і, гадаю, доцільно спробувати jQuery Post Preview + AddQuickTags. (Що я і зроблю, як тільки матиму вільну хвилинку).

]]>lilumi]]> 13 Квітня 2009 10:29

соррі, то в Akismet’a «ложное срабатывание» було.
А коли я пишу швидку публікацію то я використовую віджет в панелі управління «швидка публікація» — там кнопок взагалі нема :)
Загалом ми зрозуміли одне одного і в принципі я погоджуюсь з твоєю думкою.

Коли будеш пробувати плагін і знайдеш баги, то можеш написати про це Dimox’у в його пості.

]]>virua]]> 13 Квітня 2009 10:36

Якщо баги будуть, то обов’язково дам йому знати.

 
 
 
]]>Dandr]]> 17 Травня 2009 17:40

Скрины где? Где скрины? :)
ЗЫ На офсайте WP плагин с русским переводом?

]]>lilumi]]> 17 Травня 2009 17:51

зайди на страницу плагина, там есть скрин. А что переводить? одну кнопку preview/hide preview ^_^

 
 
]]>Іван]]> 11 Червня 2009 04:39

Так працюй так, без усякого редактора. Якщо тебе і всправді достали усі ті редактори…

 
]]>Mayoor]]> 21 Червня 2009 10:13

В мене не має ні одного відвідувача! Допоможіть розкрутити блог!”!!!!!!

]]>lilumi]]> 21 Червня 2009 10:23

платною розкруткою не займаюсь, ти не по тій адресі звернувся. Всі починали з того, що в них не було відвідувачів — пиши цікаве, коментуй (цікаво) в інших блогах і тебе помітять і блогери і яндекс.

 
 
]]>Mayoor]]> 21 Червня 2009 10:16

На мій блог не приходять відвідувачі! Допоможіть мені!! Що мені робити?

]]>lilumi]]> 21 Червня 2009 10:23

будеш так нагло спамити — забаню.

 
 
]]>virua]]> 21 Червня 2009 10:24

Тепер у вас, пане Mayoor, стало на одного потенційного відвідувача менше. Навіщо дублювати меседжі.

 
]]>virua]]> 21 Червня 2009 10:27

@lilumi: А ти терплячий :)

]]>lilumi]]> 21 Червня 2009 10:35

Я залишив коментар лише тому, що він не вжив фрази “напиши мені на мило пліііз”. Якби таке написав, то вже би по айпішці шукав де живе, і гострив би своє мачете ;)

 
 
]]>Mayoor]]> 21 Червня 2009 11:24

Вибачте я ще всіх правил не знаю.Тому і звернувся до вас.Підскажи що викинути!Я просто не маю у кого повчитися.Тому питаю в тебе.

 
]]>ELECTRIC]]> 21 Червня 2009 22:55

Інформація про сворення веб сайтів,з чого почати створення веб сайтів,корисні поради по написанні веб сайтів,їх просування,розкручування та оптимізація в інтернеті,про те,які програмами можна використати для написання веб сторінок,опис цих програм!Та Багато іншого на Майор-БлоҐ ))) – класно пише Mayoor і при тому питає порад що робити з сайтом:)))))) спам тут явний.

 
]]>Mayoor]]> 22 Червня 2009 18:57

Добре цього не буде ! А якими ви двіжками для блогів користуєтеся? Чи купували домен і хостінг?

]]>lilumi]]> 22 Червня 2009 19:05

wordpress , безкоштовний домен org.ua безкоштовний хостинг topua.net

 
]]>ELECTRIC]]> 22 Червня 2009 20:40

та платний хостинг і домен також можна взяти але навіщо:))?

 
 
]]>Mayoor]]> 23 Червня 2009 21:06

Дякую за пораду! lilumi в тебе класний блог!

 

Ваш коментар

LilumiМене звати LiluMi, а це мій блоґ. Тут про веб-розробку та лайфхаки. Рекомендую підписатись на RSS Інформацію про мене читайте на сторінці me LiluMi
UA TOP Bloggers
Рейтинг блогов Рейтинг блога lilumi.org.ua Рейтинг блогов



Тобі передають привіт 60 медвежаток. Це підняло тобі настрій на 2,067 а в Австралії живе колібрі у якої дзьобик довжиною на 29.13см.