sitemap archive

Викинь візуальний редактор! Є ж плагін Post Preview від Dimox’a

в категорії wordpress фішки

теґи :

Як мене дістав візуальний редактор TinyMCE, що включений в WordPress по-замовчуванню. Я не спорю, для чайників краще писати пости в візуальних редакторах, але мене просто бісить та кількість надлишкового коду, що формують візуальні редактори і те, що вони інколи такі „коники“ викидають в коді, що диву даєшься, як він міг до такого додуматись, особливо, коли пробуєш в ньому робити табличні дані з малюнками та списками всередині.

В черговий раз, коли візуальний редактор вибрикнувся, я написав в твіттер: «Ну чого, ніхто, до сих пір, не зробив плагіну, який би вимкнув візуальний редактор і замість нього втиснути попередній перегляд поста?». І вже вкотре, спрацювала «сила твіттера» — на мій твіт відгукнувся Dimox — наворочений верстальщик, майстер css'у. Ми обговорили деталі і він сказав, що залюбки зробить цей плагін на Jquery. Сказано — зроблено! Через тиждень він мені прислав першу версію плагіну — з тих пір я викинув візуальний редактор.

А сьогодні Dimox написав про цей плагін в пості: WordPress-плагин “Предпросмотр поста в админке” на jQuery
Якщо вам теж не байдуже, що твориться в вашому коді, або ви євангеліст-маньяк w3c стандартів, який ніколи не признавав візуальних редакторів, то вам цей плагін теж прийдеться до душі:

Скачати Jquery Post Preview Скачати плагін jQuery Post Preview

Встановлення плагіну:

  • Зкопіювати папку jquery-post-preview в папку с плагінами: /wp-content/plugins/.
  • Активувати плагін в адмінці WordPress
  • Вимкнути візуальний редактор в налаштуваннях профілю користувача.

Ось і все! Тепер вся сила HTML та CSS в ваших руках і ніхто вам не зіпсує ідеально форматований код. А якщо вам не вистачає якихось кнопок, що були в візуальному редакторі то їх легко можна додати завдяки плагіну addquicktags:

Скачати AddQuickTags Скачати плагін AddQuickTags

Я за допомогою цього плагіну додав кнопки для H3 та img (малюнка стрілочки завантаження).
Ось так із, мимоходом, кинутої репліки в твіттер, на світ появився новий корисний плагін для WordPress'у. Спасибі Dimox ;)

p.s. А ще я намалював кнопочки для GoogleReader та Яндекс.Лєнти (он там в сайдбарі, наверху видно). Як вони вам?

Post to Twitter

27 коментарівrss-comments

]]>Юрко Червоний]]> 12 Квітня 2009 21:26

Прикольна річ, швидко працює, а плаґін для дод. теґів також дуже сподобався через те, що можна створювати свої власні теґи, яких немає.

 
]]>ELECTRIC]]> 13 Квітня 2009 08:39

о, нарешті :) давно хотів змінити але ж лінь і відстороненість від вебпрограмування робили своє. Так дістав вже той стандартний редактор, що капєц..але знаю ще більш кончєніший редактор – це візуальний редактор в блоггері (blogspot.com) – там приколи конкретні.

]]>lilumi]]> 13 Квітня 2009 09:46

я на блогспоті лише кілька разів пробував щось писати, теж задовбався з їхнім редактором, так і облишив той сервіс, хоча в нього є перевага — це єдиний відкритий блоговий сервіс в якому можна додавати javascript і css

 
 
]]>virua]]> 13 Квітня 2009 09:45

Візуальний редактор – це супер. Тут лише недалекоглядна людина з цим сперечатиметься. Особливо для “чайників” (вибачте за це слово, воно трохи некоректне… для початківців). Але переформатування коду інколи виводить з себе. Хочеться виключити нафіг це “досягнення людства”… Особливо коли намагаєшся опублікувати на блозі фрагменти коду (html, css, php, javascript) зі своїм форматуванням. Все… Як тільки знайду вільну хвилинку, попробую даний плагін в дії.

]]>lilumi]]> 13 Квітня 2009 09:50

щось я не зрозумів твоєї позиції, то в перших двох реченнях ти хвалиш візуальний редактор, а в решті висловлюєш бажання щоб його виключити нафіг.
То яка твоя остаточна позиція?

 
]]>Юрко Червоний]]> 13 Квітня 2009 09:56

так-так! Іноді копіюєш якийсь код і вставляєш його, а візред так його перефігачить, що іноді дизайн блоґу розпливається через незакритий

 
 
]]>virua]]> 13 Квітня 2009 10:03

Чому? Мені видається все логічно в моєму коментарі. Позиція така. Я не проти візуального редактора, як такого. Це файна штука. Але (після трохи більше одного року використання ВордПресу і його візуального редактора) бачу причини, чому варто спробувати jQuery Post Preview + AddQuickTags. Отже, як тільки знайду вільну хвилинку, попробую даний плагін в дії.

 
]]>virua]]> 13 Квітня 2009 10:16

2lilumi: То яка твоя остаточна позиція?

Мій попередній коментар по цьому питанню щось зжерло. Не знаю. Я спробував додати, а комент відсутній. Тому строчу ще одну відповідь.

Я не проти візуального редактора і він часто виручає. І якщо писати публікації треба швидко і не надто “продвинутому” в HTML/CSS чуваку, то я за візуальний редактор. Все-таки Вордом користувались всі і кнопки натиснути зможуть. Але мені зрозуміло до чого ця розмова. Маю на увазі думки типу “Викинь візуальний редактор!”. Бо стикався з даними проблемами і, гадаю, доцільно спробувати jQuery Post Preview + AddQuickTags. (Що я і зроблю, як тільки матиму вільну хвилинку).

]]>lilumi]]> 13 Квітня 2009 10:29

соррі, то в Akismet’a «ложное срабатывание» було.
А коли я пишу швидку публікацію то я використовую віджет в панелі управління «швидка публікація» — там кнопок взагалі нема :)
Загалом ми зрозуміли одне одного і в принципі я погоджуюсь з твоєю думкою.

Коли будеш пробувати плагін і знайдеш баги, то можеш написати про це Dimox’у в його пості.

]]>virua]]> 13 Квітня 2009 10:36

Якщо баги будуть, то обов’язково дам йому знати.

 
 
 
]]>Dandr]]> 17 Травня 2009 17:40

Скрины где? Где скрины? :)
ЗЫ На офсайте WP плагин с русским переводом?

]]>lilumi]]> 17 Травня 2009 17:51

зайди на страницу плагина, там есть скрин. А что переводить? одну кнопку preview/hide preview ^_^

 
 
]]>Іван]]> 11 Червня 2009 04:39

Так працюй так, без усякого редактора. Якщо тебе і всправді достали усі ті редактори…

 
]]>Mayoor]]> 21 Червня 2009 10:13

В мене не має ні одного відвідувача! Допоможіть розкрутити блог!”!!!!!!

]]>lilumi]]> 21 Червня 2009 10:23

платною розкруткою не займаюсь, ти не по тій адресі звернувся. Всі починали з того, що в них не було відвідувачів — пиши цікаве, коментуй (цікаво) в інших блогах і тебе помітять і блогери і яндекс.

 
 
]]>Mayoor]]> 21 Червня 2009 10:16

На мій блог не приходять відвідувачі! Допоможіть мені!! Що мені робити?

]]>lilumi]]> 21 Червня 2009 10:23

будеш так нагло спамити — забаню.

 
 
]]>virua]]> 21 Червня 2009 10:24

Тепер у вас, пане Mayoor, стало на одного потенційного відвідувача менше. Навіщо дублювати меседжі.

 
]]>virua]]> 21 Червня 2009 10:27

@lilumi: А ти терплячий :)

]]>lilumi]]> 21 Червня 2009 10:35

Я залишив коментар лише тому, що він не вжив фрази “напиши мені на мило пліііз”. Якби таке написав, то вже би по айпішці шукав де живе, і гострив би своє мачете ;)

 
 
]]>Mayoor]]> 21 Червня 2009 11:24

Вибачте я ще всіх правил не знаю.Тому і звернувся до вас.Підскажи що викинути!Я просто не маю у кого повчитися.Тому питаю в тебе.

 
]]>ELECTRIC]]> 21 Червня 2009 22:55

Інформація про сворення веб сайтів,з чого почати створення веб сайтів,корисні поради по написанні веб сайтів,їх просування,розкручування та оптимізація в інтернеті,про те,які програмами можна використати для написання веб сторінок,опис цих програм!Та Багато іншого на Майор-БлоҐ ))) – класно пише Mayoor і при тому питає порад що робити з сайтом:)))))) спам тут явний.

 
]]>Mayoor]]> 22 Червня 2009 18:57

Добре цього не буде ! А якими ви двіжками для блогів користуєтеся? Чи купували домен і хостінг?

]]>lilumi]]> 22 Червня 2009 19:05

wordpress , безкоштовний домен org.ua безкоштовний хостинг topua.net

 
]]>ELECTRIC]]> 22 Червня 2009 20:40

та платний хостинг і домен також можна взяти але навіщо:))?

 
 
]]>Mayoor]]> 23 Червня 2009 21:06

Дякую за пораду! lilumi в тебе класний блог!

 

Ваш коментар

LilumiМене звати LiluMi, а це мій блоґ. Тут про веб-розробку та лайфхаки. Рекомендую підписатись на RSS Інформацію про мене читайте на сторінці me LiluMi
UA TOP Bloggers

Тобі передають привіт 72 медвежаток. Це підняло тобі настрій на 2,789 а в Австралії живе колібрі у якої дзьобик довжиною на 45.22см.